6.000 jongeren halen 45.000 euro op voor India

Dit jaar 1000 meer deelnemers dan in 2014

in Christelijk Nieuws

Meer dan 6000 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar hebben vrijdagavond 45.000 euro opgehaald voor kinderen in de knel in India. Dit project wordt ondersteund door Kerk in Actie. Samen speelden de jongeren de online battle Sirkelslag. Dit jaar speelden 630 groepen mee. Dit zijn 100 groepen en 1000 jongeren meer dan vorig jaar. Daarmee is Sirkelslag een succesvol landelijk project dat elk jaar fors groter wordt.

Nieuw dit jaar was een heuse veiling, waarmee geld opgehaald werd voor kinderen in India. In India werken duizenden kinderen in textielfabrieken. Ze werken daar onder hele slechte omstandigheden voor onze kledingmerken. De Indiase organisatie SAVE spoort werkende kinderen en straatkinderen op. Zij begeleiden de kinderen naar school en bieden tijdelijk onderdak. Ook zorgen ze dat de thuissituatie verbetert zodat kinderen niet meer in fabrieken hoeven werken en naar school kunnen en gewoon kunnen spelen. SAVE wordt al jarenlang ondersteund door Kerk in Actie.

Interactief spel

Sirkelslag is een interactief spel georganiseerd door JOP, jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, en Kerk in Actie. Onder leiding van KRO-NCRV-presentator Klaas van Kruistum voerden meer dan 600 jeugdgroepen opdrachten uit. Sirkelslag brengt levensbeschouwelijke en maatschappelijke thema’s op een speelse manier onder de aandacht van jongeren, door middel van een aantal afzonderlijke spelopdrachten.


Sirkelslag SCHOOL en KIDS

Dit jaar is er ook weer een variant voor scholen: Sirkelslag SCHOOL. Deze variant wordt op 5 junigespeeld. Klassen kunnen zich daar ook nog aanmelden voor Sirkelslag SCHOOL. Daarnaast vindt dit jaar Sirkelslag KIDS plaats op vrijdag 6 november. Op www.sirkelslag.nl is alle informatie te vinden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons