Zeker 41 christenen in vliegtuig AirAsia

Er was een bidstond op het vliegveld van Surabaya

in Christelijk Nieuws

Onder de 162 slachtoffers van de vliegtuigramp bevinden zich onder andere 41 christenen. De christelijke gemeenschap in de stad Surabaya op Oost-Java is hard getroffen door de ramp. 41 leden van de Mawar Sharon Church zijn overleden. Dit meldt het Nederlands Dagblad. Op basis van de namenlijst schat pastor Florida Rambu Bongi Roni dat zeventig procent van de passagiers behoorde dat de grote christelijke gemeenschap.

Op zondag verdween het vliegtuig van vliegtuigmaatschappij AirAsia van de radar. Toen dat bekend werd, was er een bidstond op het vliegveld van Surabaya. Honderden gemeenteleden deden daaraan mee. Er werd gebeden met mensen die familieleden miste.

Tot donderdagavond waren er acht lichamen geborgen. In totaal zoeken achttien voertuigen onafgebroken naar het verdwenen toestel. Ook vliegtuigen worden ingezet om vanuit de lucht naar het wrak te speuren.

Lees verder in het ND

Foto: stratman

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons