Young & Holy: platform voor religietrends

Jongerenwerkers Corjan Matsinger en Marian Timmermans bundelen hun krachten

in Geloven

De twee jongerenwerkers Corjan Matsinger en Marian Timmermans hebben hun krachten gebundeld en een religieplatform voor jongeren opgericht. Op 7 januari ging de website online. De twee zijn gedreven om bij jongeren het verlangen aan te wakkeren God te leren kennen.

Corjan Matsinger en Marian Timmerman onderzoeken voor Young & Holy als religieuze trendwatchers de trends op basis van religie. Deze trends plaatsen zij op de website. “Young & Holy is in staat om jongeren in hun religieuze verlangen uit te dagen, op te merken, te bevragen en te plaatsen.” De trendwatchers geven een religieuze draai aan trends die zich voordoen in de media. Zo hebben ze berichten geplaatst over de aanslagen in Parijs, de wensballon en over Giel Beelen. Drie hele verschillende onderwerpen, maar alledrie trends. Behalve trends zullen de twee jongerenwerkers ook producties gaan maken in samenwerking met andere bedrijven. Bijvoorbeeld het maken van tiener- en jongerenmateriaal.

Workshops voor jongerenwerkers
Naast jongeren willen Corjan en Marian zich ook focussen op de jongerenwerkers. Ze geven drie workshops waarmee ze jongerenwerkers helpen de kennis toe te passen op hun eigen praktijksituatie.

Corjan Matsinger en Marian Timmermans
Corjan en Marian zijn allebei jongerenwerkers die al veel ervaring hebben in het werken met jongeren. Corjan is onder andere bekend van de inspiratie filmpjes van Denkstof, ook heeft hij zes jaar gewerkt bij Youth for Christ. Marian heeft hier ook gewerkt. De twee jongerenwerkers hebben zich in de afgelopen jaren apart van elkaar volop ingezet bij het maken van boeken, filmpjes en trainingen. Met dit nieuwe initiatief bundelen ze hun krachten en helpen ze jongeren en jongerenwerkers weer een stapje verder.

Bron: Young & Holy

Foto: Heiloo online via Flickr.com 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons