Wereldwijde gebedsactie voor Joden

27 januari is het 70 jaar geleden dat kamp Auschwitz werd bevrijd

in Christelijk Nieuws

Zeventig jaar geleden kwam er een eind aan de massavernietiging in de kampen van Auschwitz. Komende dinsdag, 27 januari, begint een wereldwijde gebedsactie van christenen om schuld te belijden voor ‘zonden’ tegen het Joodse volk. De gebedsactie zal honderd dagen duren.

Verschillende internationale organisaties roepen christenen op om te bidden, te vasten en namens hun land schuld te belijden voor ‘de zonden’ tegen het Joodse volk. Dit meldt het ND. De aftrap is in Polen tijdens een internationale gebedsconferentie. Christenen van over de hele wereld zijn uitgenodigd om “het uit te roepen naar de Heer”. De initiatiefnemers zijn de organisaties: Christenen voor Israël, Ebenezer Operatie Exodus en de European Coalition for Israel. In een pamflet schrijven zij dat de voor een deel christelijke, antisemitische geest door de eeuwen heen uitgemond is in de Holocaust.

1 miljoen Joden vermoord
Op 27 januari 1945 werd concentratiekamp Auschwitz bevrijd. Het kamp waar op brute wijze meer dan één miljoen Joden werden vermoord. Auschwitz is een symbool geworden van de Holocaust. Zes miljoen van de dertien miljoen Joden hebben gedurende de Tweede Wereldoorlog daar een periode van hun leven doorgebracht.

Kerk heeft gezwegen
Ook nu wordt het Joodse volk bedreigd met vernietiging. In de Islamitische wereld wordt openlijk geroepen een einde te maken aan de “Joodse entiteit”, aldus Israël. Maar ook in het westen zijn er verschillende bewegingen die dit doel nastreven. Vanwege de herdenking van de Holocaust en de terreurdreiging die vandaag de dag speelt, willen de organisaties wereldwijd bidden voor het Joodse volk.

Meer informatie over de conferentie in Polen is hier te vinden

Foto via Flickr.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons