Vrouwen lopen halve marathon voor vluchtelingen

Samenwerking met kindsponsororganisatie Compassion

in Christelijk Nieuws

Op vrijdag 16 januari vertrekken 40 Nederlandse vrouwen naar Thailand om daar een halve marathon te lopen voor gezinnen in armoede en vluchtelingen uit Myanmar. De vrouwen doen dit samen met kindsponsororganisatie Compassion. Het hardloopevenement zelf vindt plaats op zaterdag 24 januari.

De Nederlandse vrouwen lopen hun halve marathon langs de grens van Thailand en Myanmar. Aan de Thaise kant van de grens leven meer dan 112.000 vluchtelingen uit Myanmar, die in eigen land werden vervolgd door de overheid. Maar ook in Thailand worden ze niet erkend. De vluchtelingen hebben geen rechten en voorzieningen, mogen geen eigendom hebben en kunnen zelden werk krijgen. Ze leven in extreme armoede. Compassion heeft 13 projecten in het gebied waar duizenden kinderen uit zowel Thailand als Myanmar hulp krijgen op elk gebied van hun leven. Compassion helpt de gezinnen ook in het aanvragen van Thais staatsburgerschap.

Opbrengsten
Alle deelnemers aan de marathon hebben zich in Nederland laten sponsoren voor € 2.500 en hebben voor minimaal 5 kinderen een sponsor gezocht. Deze kinderen zijn deel van een Compassion-project en krijgen daardoor de mogelijkheid om uit armoede te ontsnappen. Met de opbrengst van de marathon bouwt Compassion onder andere speelplaatsen, klaslokalen en watertanks. Ouders krijgen trainingen en leren vaardigheden waarmee ze in hun eigen inkomen kunnen voorzien.

Compassion
Compassion is een christelijke hulporganisatie die kinderen via lokale kerken in ontwikkelingslanden van armoede bevrijdt. Dat doet Compassion door een compleet sponsorprogramma, waardoor kinderen geestelijke, lichamelijke, economische, sociale en emotionele ondersteuning krijgen. Compassion ondersteunt wereldwijd meer dan 1,5 miljoen kinderen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons