Van der Staaij wil Nigeria harder aanspreken op christenvervolging

"De politie en het leger lopen weg zodra Boko Haram eraan komt"

in Christelijk Nieuws

Kees van der Staaij is geschrokken van wat hij tot nu toe aantrof in Nigeria. De fractievoorzitter van de SGP reisde maandag af naar het Afrikaanse land, om meer te weten te komen over de christenvervolging door Boko Haram.

Zijn conclusie na de eerste drie dagen is dat Nederland de Nigeriaanse overheid harder moet aanspreken op de navolging van mensenrechten. In gesprek met slachtoffers en nabestaanden kwam Van der Staaij te weten dat de Nigeriaanse politie en het leger vaak weglopen zodra Boko Haram eraan komt. “Die vinden het te gevaarlijk, of zijn onwillig om op te treden”, vertelde hij woensdag in het Radio 1-journaal. Kees van der Staaij hoopt in de eerste plaats dat minister van buitenlandse zaken Koenders “een harder punt maakt van de mensenrechten in Nigeria”. Daarnaast hoopt hij met zijn bezoek aan het land bij te kunnen dragen aan bewustwording.

Donderdagavond belt EO Door De Week met Van der Staaij. Dit interview is tussen 20:00 en 21:00 uur te horen op Radio 5 en www.eo.nl/radio5.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons