Snelle groei christendom in China

Het christendom groeit jaarlijks met 10 procent

in Christelijk Nieuws

In China groeit het christendom jaarlijks met 10 procent. Volgens schattingen van godsdienstwetenschapper Fenggang Yang kunnen er, als deze ontwikkelingen door blijven gaan, in het jaar 2030 meer dan een kwart miljard mensen gedoopt zijn.

Inmiddels wordt het aantal christenen geschat op 130 miljoen. Dit aantal is al groter dan de communistische partij, die 85 miljoen leden telt.

Geregistreerd en niet-geregistreerd
Deze 130 miljoen christenen zijn lid van geregistreerde en niet-geregistreerde kerken. De Chinese academie van sociale wetenschappen laat weten dat er 29 miljoen Chinezen in erkende gemeentes of parochies zitten. Dit zijn 23 miljoen protestanten en zes miljoen katholieken.

Druk en vervolging
Op 5 januari verscheen de ranglijst voor christenvervolging. Opmerkelijk was dat ook China, ondanks de stijging, terug is gekomen in de top-30. Dat komt vooral door de vele aanvallen en vernielingen van kerken en de verwijdering van meer dan 300 kruizen. Binnen de overheid is er inmiddels ook meer steun voor een kerk die, met een eigen Chinese identiteit, een grote rol kan innemen in de bouw van het nieuwe China.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons