'SAMEN' thema Pinksterconferentie

"Het is Gods geest die de generaties verbindt"

in Mediatips

‘SAMEN- Gods geest verbindt generaties’ is dit jaar het thema van de pinksterconferentie. Voor dit onderwerp is gekozen vanwege het besef dat het Gods Geest is die de generaties verbindt.

“Tijdens de conferentie willen we bewust bouwen aan een sterke verbinding tussen de generaties”, aldus de organisatie. Dit doen ze aan de hand van de Bijbel. “In de Bijbel zien we keer op keer hoe een bediening en de zegen van God wordt overgedragen op de volgende generatie. Aan de hand van een aantal van deze voorbeelden zullen we ontdekken hoe generaties van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen versterken en tot een zegen kunnen zijn.”

Dit jaar wordt de 45e editie van het christelijke evenement gehouden. De conferentie is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar duizenden christenen en hele kerken met elkaar Pinksteren komen vieren. Voor jongeren, tieners, kinderen en verstandelijk gehandicapten is er een apart programma zodat iedereen kan meegenieten van het pinksterfeest. Tijdens het weekend kamperen ieder jaar duizenden mensen op het terrein.

Eerste sprekers bekend
Adjunct-directeur Ruben Flach maakte 12 januari op de Groot Nieuws Radio de eerste sprekers bekend. Henk Stoorvogel en Wilkin van de Kamp zullen beide een dienst leiden. Stoorvogel is oprichter van de mannenbeweging: de 4e Muskerier en voorganger van de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ). Wilkin van de Kamp is voorganger in Aalten en zal op 22 mei de conferentie openen. Ook Willem Ouweneel en Tiemen Westerduin zullen spreken. De Pinksterconferentie zal dit jaar gehouden worden van 22 tot en met 25 mei in Biddinghuizen.

Zangfestijn
Twee maanden voor de conferentie neemt  stichting Opwekking de nieuwe liederen op. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te zingen op de nieuwe cd met Opwekkingsliederen. 

Bron: Opwekking

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons