Reünie-concert Ronduit Praiseband

“De Ronduit Praiseband heeft veel betekend, dat er nu een reünie komt is heel tof”

in Mediatips

Op 13 februari zal er in de net nieuw gebouwde Basiliek in Veenendaal een bijzondere avond plaatsvinden. Op deze avond zullen een aantal ex-Ronduit Praisebandleden uit de jaren ’90 de praise-avond leiden. Het is vooral bijzonder omdat de Ronduit Praiseband samenwerkt met A21 en de 4e Musketier.

De opbrengst voor de avond zal gaan naar A21. Dit is een organisatie die zich inzet tegen vrouwenhandel in en buiten Europa. Zes jaar geleden is de organisatie opgericht en sindsdien zet A21 zich in om vrouwen in de seksindustrie te bevrijden en om de daders op te sporen. Sinds kort werkt A21 samen met de organisatie ‘De 4e Musketier’. De 4e Musketier is een mannenbeweging die via de Muskathlon miljoenen euro’s ophaalt in de strijd tegen onrecht. Met de samenwerking met A21 willen zij grove misstanden aan de kaak stellen en de vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld helpen. De eerste Muskathlon zal plaatsvinden in 2015. Jan Stoorvogel, directeur van Muskethlon, verwacht rond de dertig deelnemers. “Elke deelnemer werft minimaal 10.000 euro aan sponsorgeld zodat we in 2015 de eerste gift van 300.000 euro hopen over te maken.”

Uniek
Dat de Ronduit Praiseband eenmalig bij elkaar komt om geld op te halen voor dit bijzondere goede doel is een unicum. Tim Dik was jarenlang eindredacteur en producer van de Ronduit Praiseband: “De Ronduit Praiseband heeft heel veel betekend in Nederland op het gebied van worship. Dat er na zoveel jaar een reünie komt is heel tof.” Er werken veel mensen mee die in de jaren negentig ook veel hebben betekend voor de Ronduit Praiseband. “Ik ben ook gevraagd om mee te werken. Zo veel mogelijk mensen van de oude crew zijn erbij betrokken, dus ik ben erg benieuwd. De mensen die in de jaren ’90 meewerkte aan de Ronduit Praiseband hebben inmiddels alweer een eigen carrière waardoor het alleen maar leuk is om die mensen weer te zien en te spreken.”

Wim Grandia
Behalve de oud-leden van de Ronduit Praiseband zal ook Wim Grandia een uitdagende toespraak gaan houden. Verder zullen mensen iets vertellen over het werk van A21 waaronder Dennis Vrooland. Hij zal iets vertellen over zijn passie en drijfveren om mee te doen aan dit initiatief. 

Het concert zal plaatsvinden op 13 februari om 20.00 in Veenendaal.    

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons