"Psalm 51 heeft mijn leven volledig veranderd"

Drank, schuine grappen, vrouwen: een groot geheim

in Mediatips

Sjaak steekt in de eerste jaren van zijn huwelijk met Willy al zijn vrije tijd in zijn illegale zender in de schuur. De bijbehorende piratenfeesten staan vooral bekend om drank, schuine grappen en vrouwen. Het duurt niet lang voor ook Sjaak overspel pleegt.

Jarenlang loopt Sjaak met een groot geheim. Hij beseft dat wanneer hij alles opbiecht, ook het overspel, dat hij alles zal kwijtraken waar hij echt om geeft. Op deze manier doorgaan is echter ook geen optie.

Totdat het lezen van Psalm 51 zijn leven totaal op de kop zet.

Sjaak - èn zijn vrouw - vertellen het hele verhaal vanavond in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van De Verandering. Stem af op NPO2 om 18:17. Bekijk hieronder de promo van de aflevering met Sjaak.

Nieuwe serie
Vandaag gaat een nieuw seizoen van De Verandering van start. In de Verandering komt niet alleen degene die christen is geworden aan het woord, maar ook niet-gelovige omstanders. Familie en vrienden die erg begaan zijn met onze gast, maar zijn of haar keuze voor God niet altijd goed snappen en er soms zelfs flinke moeite mee hebben. In De Verandering worden de uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die tot nu toe uit ongemakkelijkheid vaak onder het tapijt bleven.

Pijnpunten
In De Verandering volgt presentator Kefah Allush christenen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen. Een stap die hun omgeving niet altijd makkelijk vindt. De gast gaat in gesprek over de pijnpunten die leven bij zijn naasten. Ook gaan de kritische en soms emotionele vrienden en familie zélf met de gast in gesprek over zijn of haar geloof.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons