Prayer Night 2015 bekend

Het thema van de Prayer Night is ‘Get Connected’

in Mediatips

Op tientallen plaatsen komen jongeren op 17 januari 2015 bijeen om met elkaar te bidden. Deze Prayer Night wordt georganiseerd door teams van jongeren.

‘Get Connected’ is het thema van deze nacht en sluit aan op Johannes 4. In dit gedeelte heeft Jezus een ontmoeting met een Samaritaanse vrouw.  Hij vertelt tegen haar over het “Levende water wat wij mogen drinken opdat we geen dorst meer zullen hebben”.

De Prayer Night
De Prayer Night geeft jongeren de kans om samen met anderen te bidden. Ze staan er niet alleen voor maar kunnen ‘connecten’ met leeftijdsgenoten. De Prayer Night is een initiatief van EA-EZA (Evangelische Zendingsalliantie). Dit is onderdeel van de jaarlijkse Week van Gebed, die gehouden wordt van 18 tot 25 januari. De ‘Week van Gebed’ wordt onder andere ondersteund door Open Doors, Operatie Mobilisatie en 24/7 Prayer.

How To Video
EA-EZA en de deelnemers van de Prayer Night maken een instructievideo. Deze video maakt het voor de organisatoren makkelijker de Prayer Night tot een succes te maken. De video is vanaf eind november beschikbaar. Het instructiefilmpje zorgt ervoor dat kerken en de deelnemers begrijpen hoe ze een Prayer Night moeten organiseren.

Vorig jaar deden er ruim duizend jongeren mee aan de Prayer Night. Er zijn toen 39 Prayer Night’s gehouden. 

Bron: Christelijk Nieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons