Pastor Joseph Prince op RTL 5

"Blijde boodschap van genade gaat het land in"

in Christelijk Nieuws

Joseph Prince, voorganger van de New Creation Church in Singapore, krijgt een tv-show op RTL 5. De show wordt dagelijks van 07.30 tot 08.00 uitgezonden, meldt de kerk Jong en Vrij op hun Tumblrblog.

Op de jaarlijkse conferentie van Jong en Vrij in september werd al over een mogelijk tv-programma van ‘Pastor Prince’ op Nederlandse televisie gesproken. Nu zijn de onderhandelingen en contracten rond en kunnen de voorbereidingen beginnen. Verwachting is dat de uitzendingen starten in april.

Joseph Prince is in verschillende kringen wereldwijd een veelgevraagd spreker. In Nederland staat de Jong en Vrij-beweging bekend als aanhanger van Prince’s theologie.

Op de website van Jong en Vrij staat: "Voor nuchtere Hollanders klinkt het wellicht wat vreemd: je haalt een pastor uit Singapore naar Nederland en zijn onderwijs zet je kerk op z'n kop. En toch is dat precies wat er gebeurde in 2005. Het al jaren groeiende verlangen naar meer zicht op Gods genade werd door het onderwijs van Prince vervuld. En niet alleen bij ons. De bediening van Pastor Prince is wereldwijd enorm gegroeid. Tientallen miljoenen mensen volgen zijn preken via Internet en televisie en tal van kerken zijn er door vernieuwd, evenals zijn eigen kerk." (New Creation Church, 25.000 bezoekers).

In een Blog schrijft Marcel Gaasenbeek, Pastor bij Jong en Vrij: "Ik heb nog geen idee wat dit verder voor Jong en Vrij gaat betekenen. Maar wat ik wel weet is dat ik het duizelingwekkend gaaf vind, dat de bevrijdende boodschap van genade zo het land in zal gaan!"

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons