Soms, heel soms, hoor je als programmamaker dat een programma dat je maakt een luisteraar of kijker heeft ontroerd. Mooi is dat.

Nog 'somser' komt het voor dat wij, programmamakers, ontroerd raken door een kijker of luisteraar. Vlak voor Kerst gebeurde het. Ik kreeg een brief van een luisteraar uit Barneveld. Nou ja een brief, het was meer een tekening. Een tekening van haar radio, met de vraag hoe zij haar toestel op NPO Radio1 zou kunnen krijgen.

Een paar dagen later ging ik bij haar langs. Een seniorenwoning in Barneveld. Kleine, kwieke vrouw, die ook binnen een opklapbare zonnebril droeg.

Ze had om twee uur 's middags de tafel gedekt. Naast haar bord een radio. Gekocht voor 50 euro via een advertentie in het Zoeklicht. (Die verkoper mag zich trouwens nog eens achter de oren krabben. Ik weet niet hoe lang geleden de transactie plaatsvond, maar mij leek het een flinke prijs voor een slecht functionerend toestel).

Om het plaatje compleet te maken: aan de muur een EO-kalender. Naast haar bord de Visie. Opengeslagen bij de radio-aankondigingen...


Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons