Omroep MAX wil geen kruisjes en hoofddoeken

Omroep wil objectiviteit en neutraliteit uitstralen

in Christelijk Nieuws

Nieuwslezers en presentatoren bij Omroep MAX mogen geen religieuze uitingen, zoals hoofddoeken, kruisjes of keppeltjes dragen. Dit komt de neutrale uitstraling niet ten goede, vindt MAX-baas Jan Slagter.

De omroepbazen van NPO, RTL en SBS lieten aan Broadcast Magazine weten geen moeite te hebben met religieuze uitingen door een presentator. Jan Slagter reageerde vervolgens met een tweet met de tekst: "Hoofddoekjes welkom bij NPO, RTL en SBS. Niet bij MAX, ook geen keppeltjes en kruisjes bij onze presentatoren."

Volgens Slagter moet met name een nieuwslezer in de eerste plaats neutraliteit uitstralen, legt hij uit aan het ANP. "Een nieuwslezer met een religieuze uiting doet afbreuk aan die neutraliteit. Gasten zijn welkom met alle uitingen die ze willen, maar de presentatoren niet."

Jan Slagter wil benadrukken dat hij niks tegen het geloof heeft. "Als ik bij de Klaagmuur sta, draag ik ook een keppeltje. En dat een vrouwelijke journalist in een islamitisch land een hoofddoek draagt omdat ze anders in de gevangenis terechtkomt, kan ik ook begrijpen. Maar die uitingen passen niet bij onze omroep, die niet verbonden is aan een bepaalde geloof of gedachtegoed."

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons