Obama: 'Geen probleem als ik niet christelijk zou zijn'

"Mensen die zeggen dat ik niet christelijk ben, kennen mij niet"

in Christelijk Nieuws

Tijdens een toespraak in New Delhi heeft Barack Obama verteld over zijn persoonlijke geloof. Hij beweert dat mensen hem niet kennen, wanneer ze zeggen dat hij geen christen is. Maar daar voegt hij aan toe dat het geen probleem is als hij geen christen zou zijn.

“In onze levens zijn Michelle en ik gesterkt in ons christelijke geloof”, vertelt de president. “Desondanks zetten sommigen vraagtekens bij mijn geloof. Dit zijn altijd mensen die mij niet kennen. Anderen zeggen dat ik andere religies aanhang, net alsof dat iets negatiefs zou zijn.”

“Iedereen heeft het recht om zijn geloofsovertuiging te praktiseren, en ook om geen geloof te hebben. Dit alles moet kunnen zonder dat er sprake is van vervolging en angst.” In het verlengde hiervan sprak Obama de Indische minister-president aan op het nastreven van vrouwenrechten en religieuze tolerantie, meldt CP Politics. In India vormen de christenen een kleine minderheid, die steeds meer verdrukt wordt door hindoeïstische extremisten.

“Zowel in India, als in de VS, als in alle landen, is het in stand houden van de fundamentele vrijheid van religie de verantwoordelijkheid van de overheid, maar ook van elke individu.”

Obama’s tweedaagse bezoek aan India vond plaats op dinsdag en woensdag.

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons