Nieuwjaarsgedachte Mirjam van der Vegt

"God verandert niet; word stil en kijk naar hem!"

"Ik denk dat 2015 een belangrijk jaar gaat worden voor alle mensen die Jezus nog niet kennen, maar óók voor de mensen die hem elke dag opnieuw weer nodig hebben," reageert Mirjam van der Vegt op de vraag of 2015 een bijzonder jaar wordt. "Waarom?"

"Omdat al deze mensen met elkaar op pelgrimage gaan naar de liefde van Christus, ook de mensen die hem nog niet kennen.

Gelovigen worden voor een aantal uitdagingen gesteld dit nieuwe jaar:

  1. Geef ik toe dat ik Gods liefde ook elke dag weer nodig heb? 
  2. Ben ik bereid om met andersdenkenden op zoek te gaan naar die liefde?
  3. En, als ik die liefde dan ontmoet, accepteer ik dan ook dat ik geliefd ben?

Misschien moeten we leren om met lege handen de ander tegemoet te treden en dan samen op weg gaan om die handen te laten vullen. Dit kost allemaal tijd en ruimte. Daarom is de grootste uitdaging voor dit jaar: ruimte nemen en ontvangen."

Mijn wens

"Mijn persoonlijke verlangen voor gelovigen en voor de kerk hangt samen met wie God is. God is een God van evenwichtigheid bij wie je tot rust komt.

Zijn verlangen voor ons is altijd hetzelfde geweest en verandert niet per jaar. Dat maakt hem zo’n geweldige betrouwbare rots. Iemand om naar terug te keren als je zelf weer te hard vooruit bent gehold.

Mijn wens voor dit jaar is daarom: word stil en kijk naar hem. Laten we met elkaar echt stiller worden en meer ruimte nemen om zijn woord tot ons te laten doordringen en ons door zijn genade en zegen te laten raken. Van daaruit uitdelen, is zo krachtig!"

Mirjam van der Vegt

*

Mirjam van der Vegt is schrijver, spreker en trainer. Eerder verschenen van haar hand meerdere romans, zoals Schaduwvlucht, De laatste patiënt, De zomer van de vreemdeling.

Mirjam is stiltetrainer. Ze schreef niet alleen het stilteboek Koester je hart met het bijbehorende werkboek Stille momenten, recent verscheen ook een nieuw Stiltedagboek en een boek over omgaan met angstgevoelens. In het voorjaar van 2015 komt Mirjam, samen met musicus Ronald Koops, met een geheel vernieuwde Stiltetour Herademen met de Psalmen. Een muzikale en verstillende tocht langs woorden van herademing, wanhoop en hoop. Ze willen de bezoekers  inspireren en troosten door deze eeuwenoude liederen. Zie ook www.mirjamvandervegt.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons