Nieuwjaarsgedachte Matthijs Vlaardingerbroek

"Gooi de remmen los! Zet een mooie nieuwe koers uit."

"Tweeduizendvijftien wordt een jaar dat veel leiders in christelijke organisaties en gemeentes met pensioen gaan," zegt Matthijs Vlaardingerbroek. "Veel harde werkers van het eerste uur gaan een stapje achteruit doen." Wat dit te maken heeft met de roeping van gelovigen in Nederland, lees je in de nieuwjaarsgedachte van Matthijs.

"Welke erfenis laten leiders achter? Een gemeente of organisatie, die in de startblokken zit, klaar voor de toekomst? Of één die vanwege het verleden nog steeds op de handrem staat?

Dit wordt één van grote vragen voor 2015!
Wat zal het geweldig zijn als deze oudere leiders nog één laatste avontuur aandurven en samen met hun opvolgers opnieuw gaan kijken naar de vraag: “Wat is onze roeping als gemeente of organisatie? Wie wil God dat wij zijn en welke opdracht hoort hierbij?”

Wanneer je hier hét juiste antwoord op weet te vinden, dan kun je als oudere leider met een gerust hart met pensioen. Dan kan je als jongere leider in volste vertrouwen alle remmen losgooien en een mooie, nieuwe koers gaan uitzetten."

Mijn wens

"Mijn wens voor 2015 is dan ook: dat wij als individuele gelovigen ons opnieuw bewust gaan worden van de geweldige roeping die God voor ons heeft. Dat wij hier op een krachtige wijze vorm aan weten te geven.

Het mooie en spannende van een roeping is dat je altijd weer voor een onbekende reis staat. Maar gelukkig hoeven we niet bang te zijn. We bevinden ons samen met Abraham en Mozes in goed gezelschap. Net als zij hebben wij een roeping en weten wij niet waar deze reis naartoe gaat leiden. Of wat we gaan verliezen, als we deze reis echt durven aangaan. 

We hebben geen grip op de veranderingen die ook in ons zullen gaan plaatsvinden. Het enige wat we hebben, is een vernieuwde roeping. Maar dat is meer dan genoeg, want het is God die ons roept en dan mag je weten: je staat voor een geweldig, nieuw avontuur!"

Matthijs Vlaardingerbroek

*

Matthijs Vlaardingerbroek is gemeentestichter en missionair werker in Den Haag. Daarnaast verzorgt hij door het hele land christelijke kindervoorstellingen en gezinsdiensten met zijn kindertheater.

Matthijs is initiatiefnemer van de website Postevangelisch.nl, waar hij zich aanbiedt als reisgenoot die bemoedigt, inspireert, maar ook iemand die langszij komt en die, als het moet, een vastgeroest hekje omver trapt, zodat jij verder kan op jouw reis.

Voor de Evangelische Omroep maakt Matthijs videoblogs waarvan met recht gezegd mag worden dat hij een ware Levenskunstenaar is.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons