Nieuwe toekomst voor straatkinderen in Bolivia

'Zwaar verslaafd snuiven de kinderen aan een potje lijm'

in Mediatips

Anne-Mar Zwart is voor Metterdaad in Cochabamba, Bolivia. Hier leven honderden kinderen op straat.

Anne-Mar: "Samen met straatwerker Freddy ga ik naar een straatbende die in een tunnel onder de snelweg woont. Ik loop de donkere gang in, en heb geen idee waar we uitkomen. Het is bovendien gevaarlijk want de groep is high van de drugs en daardoor volkomen onberekenbaar. Ik ben nog nooit op zo’n plek geweest. Maar het is hopeloos: zwaar verslaafd snuiven de kinderen aan een potje lijm."

Op de grond liggen vieze dekens en afval. De stank is verschrikkelijk. Alle kinderen blijken gevlucht voor het misbruik en geweld thuis.

Anne-Mar: "Ook Erika en haar broertje Fernando zijn uit huis gevlucht. De organisatie Tear helpt in samenwerking met de lokale partner Mosoj Yan (Nieuwe Weg) Erika haar leven te veranderen. Ze volgt nu een opleiding als kleermaker zo bouwt ze aan een mooie toekomst. Stralend laat ze me het rokje zien dat ze zelf heeft gemaakt. Maar haar broertje zwerft nog op straat. Maar of we hem vinden…? "

Uitzending: donderdag 15 januari om 17.05 in Geloof en ’n Hoop Liefde

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons