Moslim acteur speelt ‘Jezus’ met liefde

“Ik ben gevormd door de lessen van Jezus”

in Geloven

In de National Geographic film ‘Killing Jesus’ wordt de hoofdrol, de rol van Jezus, gespeeld door een islamitische acteur, Haaz Sleiman.

Haaz Sleiman is een Amerikaanse acteur afkomstig uit Libanon. Hij is islamitisch opgevoed, maar zegt nu alleen nog maar ‘spiritueel’ te zijn. Conservatieve christenen zijn niet allemaal even blij met Sleimans casting voor de rol in deze film over het leven en de dood van Jezus. “Ik kan niet voor Jezus spreken, maar ik kan zijn lessen wel citeren: ‘Heb je naaste lief als jezelf’.” reageerde de acteur op de afkeurende reacties. “Jezus zou het niet veroordelen dat ik zijn lessen in de spotlights breng. Zelfs niet als zijn vijanden dat zouden doen.”
 
Gevormd door Jezus
“Het is een grote eer om deze rol te mogen spelen. Ik ben gevormd door de lessen van Jezus,” aldus Hazz Sleiman. De acteur geeft nadere uitleg over zijn band met Jezus: “Als moslims geloven we in Jezus als profeet, we respecteren Hem, we volgen de lessen die Hij ons geleerd heeft. We plaatsen hem naast de profeet Mohammed, dat is iets dat veel mensen vergeten.”
Sleiman gaat de rol naar eigen zeggen vervullen in onvoorwaardelijke liefde.
 
Bronnen: Entertainment Weekly, The Wrap

Foto: icmags, via Flickr.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons