Mirjam van der Vegt komt met psalmenboek

"Mijn ziel vindt alleen haar rust bij U"

in Mediatips

Het nieuwe boek Herademen met de Psalmen van Mirjam van der Vegt neemt de lezer mee op een verstillende tocht langs veertig psalmen. Door reflectieve vragen en groepsopdrachten is het boek individueel, maar ook in groepsverband te gebruiken.

Het boek biedt een pelgrimage met David en andere Bijbelse dichters door droog land richting bloeiende oases. Hoogte- en dieptepunten komen aan bod in veertig stiltemeditaties. De vorm van de meditaties – geïnspireerd door de kloostertraditie – brengt woorden uit de Bijbel dicht bij je eigen leven. Bij elke meditatie zijn reflectievragen en groepsopdrachten opgenomen. Bovendien is deze uitgave voorzien van extra bonusmateriaal: een aantal mp3’s met bijzondere psalmen.

Stiltetour bij boek
Het boek is voor lezers inhoudelijk al te gebruiken in de veertigdagentijd die 18 februari start. Vanaf begin maart trekt Mirjam van der Vegt samen met Ronald Koops door het land met een vernieuwde Stiltetour, Herademen met de Psalmen, die bij dit boek hoort. Een muzikale en verstillende tocht langs woorden van herademing, wanhoop en hoop. Tijdens de avond beleven de bezoekers de psalmen op diverse manieren: stiltemeditaties, nieuwe liederen waarbij de letterlijke psalmen (NBV) op muziek zijn gezet en interactieve oefeningen. Net als bij de voorgaande stiltetours, worden bezoekers van de tour weer meegenomen op reis de stilte in, waarbij ruimte is voor hoogte- en dieptepunten. Bij de vorige stiltetour waren mensen heel enthousiast. Met deze tour hopen Mirjam en Ronald dat de bezoekers opnieuw ervaren wat er in Psalm 62 staat: ‘Mijn ziel vindt alleen haar rust bij U’. Reacties op de vorige tour waren onder meer:

"Een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. Zou er zo weer heen gaan.’
‘Wat een prachtige avond; zowel in muziek als gesproken woord. Ben er stil van.’
‘Een zielservaring; gevuld met vrede ging ik weer naar huis.’

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons