Lesbische gevoelens terwijl je getrouwd bent

in Christelijk Nieuws

In Eva Magazine vertelt Yvonne dat ze er oprecht van overtuigd was dat ze geen lesbische gevoelens meer voelde. In haar tienertijd kende ze deze wel. Ze trouwt met Jaap, krijgen samen kinderen en vormen een gezin. Totdat Yvonne overvallen wordt door een verliefdheid op een vriendin en hier geen weerstand aan kan bieden.

Yvonne sluit verhaal in Eva Magazine af met: "Een paar jaar geleden dacht ik nog gelukkig te zijn met mijn gezin en nu word ik iedere morgen als alleenstaande lesbienne wakker."

Yvonne is niet de enige vrouw die met lesbische gevoelens te maken heeft of krijgt. Hieronder vind je een selectie van links naar sites die informatie en hulp bieden rondom het thema homoseksualiteit.

 • Lezen
  Je vindt hier een uitgebreide literatuurlijst rondom geloof en homoseksualiteit.
   
 • Eleos artikel
  Uitgebreid artikel van Eleos met informatie en suggesties bij vragen rondom seksualiteit en geaardheid.
   
 • Landelijk Koördinatie Punt (LKP) kerk en homoseksualiteit
  Het LKP is een koepelorganisatie van ruim 20 groepen op het terrein van geloof, kerk en homoseksualiteit. Sommige groepen staan alleen open voor vrouwen.http://www.netwerkmirre.nl/
   
 • Netwerk Mirre
  Mirre is een netwerk dat ruimte biedt aan lesbische en biseksuele vrouwen die, ieder op eigen wijze, met geloven bezig zijn. Vrouwen die aangesloten zijn geven zelf mede vorm en inhoud aan wat er binnen het Netwerk gebeurt.
   
 • Vereniging Christelijke Homo's en Llesbienes en Biseksuelen
  De CHJC wil mensen met een christelijke levensovertuiging, die homo- of biseksueel zijn samenbrengen en de integratie van homo- en biseksuelen binnen kerk en samenleving bevorderen. Er zijn diverse lokale vrouwengroepen.
   
 • Different
  Different biedt psychopastorale hulp rondom seksuele identiteit en relaties en biedt orthodoxe christenen met homoseksuele gevoelens een veilige plek waar hun persoonlijk verhaal, gevoelens, geloofsprincipes en strijd serieus genomen worden. Ook ondersteunen en begeleiden wij partners en familieleden.
   
 • Ouders en familie rondom
  Doel van de werkgroep is om naaste familieleden die in hun gezin te maken hebben met homofilie met elkaar in contact te brengen om zo elkaar tot steun te zijn.
   
 • De Vluchtheuvel
  De Vluchtheuvel biedt vanuit een duidelijke christelijke identiteit hulp aan volwassenen en jongeren rondom identiteit en geaardheid.
   
 • Geloven in de liefde
  Gericht op gelovige jongeren. Is ontstaan door behoefte aan een ‘neutrale plek’ waar de verschillende kanten rondom geloof en homoseksualiteit worden belicht.
   
 • Orpheus (niet vanuit christelijke achtergrond)
  Orpheus is een landelijke vereniging voor hulpverlening bij homoseksualiteit. Orpheus steunt mensen die in hun heterorelatie te maken hebben met homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens van henzelf of hun partner. Orpheus brengt mensen in een vergelijkbare situatie met elkaar in contact. Kenmerkend voor deze ontmoetingen is het samen kunnen praten over vragen. Orpheus biedt regionale gespreksavonden, telefonische opvang, weekenden met lotgenoten / gelijkgestemden, wandelingen en een chat.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons