Lecrae verovert VS met christelijk repertoire

"God komt altijd op de eerste plaats"

in Mediatips

De christelijke rapper Lecrae trekt met diepgelovige teksten door Amerika. Met zijn nieuwe album Anomaly sleepte de hiphopartiest diverse nominaties voor muziekawards in de wacht en met zijn optreden bij een populaire Amerikaanse talkshow en ruim 1,8 miljoen volgers op social media is Lecrae niet onopgemerkt gebleven in Amerika.

Na zijn optreden bij de populaire talkshow van komiek Jimmy Fallon werd er massaal getwitterd over de christelijke artiest. Op Twitter waren de Hashtags #LecraeOnFallon en #WelcometoAmerica trending topic. Ondanks zijn succes, blijft Lecrae bescheiden. Voor hem komt God altijd op de eerste plaats. In veel van zijn berichten op social media benadrukt hij dat God in zijn leven heel belangrijk is. “Alles wat ik wil is Gods weg volgen.”

Niet voor verkoop, maar voor geloof
Lecrae is niet alleen de afgelopen tijd gegroeid als artiest, maar is ook een prominent figuur geworden in de christelijke samenleving. In zijn muzikale carrière is hij er niet op uit om zoveel mogelijk albums te verkopen, maar om het geloof in Jezus Christus door te geven. Dit doet hij bijvoorbeeld in zijn nummer ‘Good, Bad and Ugly’. In dit nummer vertelt hij over zijn persoonlijke ervaring met abortus. Lecrae vertelt in het lied over de tijd dat hij een foto vond van zijn ex-vriendin. Het was ook de moeder van het kindje dat de rapper en zijn ex hebben laten aborteren. In een gesprek met zijn huidige vrouw, merkte hij dat het moeilijk was voor hem om de foto weg te gooien. De foto deed hem denken aan verborgen schuldgevoelens en schaamte. Dat moment was het begin van het proces waarin Lecrae meer aan God ging denken.

Gezien als worshipleider
Lecrae wordt gezien als een voorbeeld voor veel mensen. Met zijn christelijke teksten heeft hij geschiedenis geschreven. Hij is namelijk de eerste christelijke rapper die zijn liedjes mocht laten horen op de ‘late night’ televisie in Amerika. In de show van Jimmy Fallon vertolkte Lecrae zijn nummer ‘Welcome to America’. Bekijk het optreden via de link hieronder.

Bron: BREATHE cast

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons