Kleine Gereformeerde Gemeenten sluiten deuren

“Een trend die iets versterkt en de komende jaren doorzet”

in Christelijk Nieuws

Verschillende kleine Gereformeerde Gemeenten konden de afgelopen jaren niet zelfstandig door. Volgens godsdienstsocioloog Chris Janse zet die trend zich de komende jaren voort. Hij ziet dat kleine gemeenten krimpen en grote gemeenten groeien, meldt het Nederlands Dagblad.

De laatste dienst in de gemeente in Stad aan ’t Haringvliet is op 31 maart 2015, daarna gaat de gemeente over in die van Middelharnis. Afgelopen jaren werden ook de gemeenten in Haarlem (2008), Almelo (2009), Andijk (2012), Zaandam (2012) en Hellevoetsluis (2013) gesloten. De gemeente van Breda is sinds vorig jaar een afdeling van de gemeente ­Dordrecht en Sint Philipsland van de gemeente Tholen.
 
Chris Janse denkt dat het meer van de kleine Gereformeerde Gemeenten zouden moeten sluiten. “Een trend die iets versterkt en de komende jaren doorzet.”
Janse kan zo nog wel een paar kleine gemeenten noemen waarvan het voortbestaan wordt bedreigd: “Oostvoorne, Oude Tonge, Nisse”. Of deze gemeenten ook binnen afzienbare tijd de deuren sluiten, is volgens predikant Jan van Eckeveld, voorman van de Gereformeerde Gemeenten, moeilijk te voorspellen.
 
Lees het hele artikel op ND.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons