Kerken herdenken Martin Luther King

“Darkness can not drive out darkness, only light can do that"

in Christelijk Nieuws

Op 19 januari was het Martin Luther Kingdag. Een Amerikaanse feestdag ter ere van de Amerikaanse dominee Martin Luther King. King werd beroemd vanwege zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding. Ook zijn legendarische toespraak ‘I have a dream’ zal nooit vergeten worden.

Kerken komen jaarlijks bijeen om de Martin Luther King Day te vieren. Zo ook de Temple Church in Green Bay. Maandagmorgen hielden zij een dienst ter ere van de dominee. In de dienst verleenden lokale koren, entertainers en een spreker hun medewerking. Na afloop was er een gratis lunch.

Kracht in leven houden
In North Adams vieren mensen ook Martin Luther King Day. De kerk deed het echter op een verrassende manier. De kerkgangers maakten pakketten voor soldaten en voor de lokale bevolking die niet veel geld hebben om eten te kopen. “Martin Luther King heeft zoveel voor ons gedaan, dus is het goed om op deze dag anderen te helpen”, aldus één van de kerkgangers. Anderen hielpen een gebouw leeg te maken dat binnenkort een buurtcentrum wordt. “We doen dit allemaal vanwege Martin Luther King. We willen de kracht van hem in leven houden en zoveel mogelijk daarvan uitdelen”, aldus een kerkganger.

Martin Luther King heeft veel betekend in zijn leven voor de wereld. Als Amerikaanse dominee stelde hij diverse keren discriminatie van de zwarte bevolking aan de kaak. In zijn toespraak ‘I have a dream’ kwam hij op voor gelijke rechten. “Ik heb een droom dat op een dag dit land zal opstaan en de ware betekenis van haar credo zal naleven: “Wij vinden de volgende waarheden vanzelfsprekend: dat alle mensen gelijk geschapen zijn.”

Foto: caboindex

Bekijk hieronder de toespraak van Martin Luther King waarmee hij wereldwijd bekend werd 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons