Kerken en scholen Niger gesloten

“De christelijke gemeente verkeert in een schoktoestand”

in Christelijk Nieuws

Zondag 25 januari was het stil in de katholieke kerken van Niger. De bisschoppen in het land hebben besloten alle kerkgebouwen te sluiten. Dit meldt RKK. Ook geven katholieke scholen geen onderwijs meer. Dit allemaal naar aanleiding van het geweld afgelopen week in Niger.

Kerken werden geplunderd of verbrand. “Alleen de kathedraal staat nog overeind”, aldus aartsbisschop Djalwana Laurent Lompo. Hij gaf een verklaring voor het sluiten van de kerken en scholen: “De kerk- en schoolsluiting stelt de kerkleiders in staat rustig de nieuwe ontwikkelingen af te wachten en het geweld van de afgelopen tijd biddend te overdenken.”

Mohammed-cartoons werk van christenen
Op 16 januari werden betogers woedend omdat volgens hen de Mohammed-cartoons in tijdschrift Charlie Hebdo het werk van christenen is. Ze uitten vervolgens hun woede op kerken in de stad Zinder. Na de plundering van deze stad, gingen de betogers door naar andere plaatsen. Er vielen minstens tien doden en honderden gewonden. “De christelijke gemeenschap verkeert nog steeds in een schoktoestand”, aldus de aartsbisschop.

Foto: Joris-Jan van den Boom

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons