Kerk in Zeeland volledig verwoest door brand

"Mensen zijn hier gedoopt en getrouwd. Dit is een stuk van hun levensgeschiedenis."

in Christelijk Nieuws

In het dorpje Hoek (gemeente Terneuzen) heeft een grote brand donderdagmiddag een kerkgebouw verwoest. De toren van de kerk is ingestort en het kerkgebouw brandde volledig uit. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland laten weten. Bij de brand zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

(imported body)

De bijgebouwen van de kerk zijn gespaard. Door de hitte kan de brandweer nog niet kijken in welke staat de kerk verkeert. De grootste hittebron zit in de ingezakte toren. Wel is duidelijk dat de grote ruimte van de kerk vrijwel volledig is uitgebrand. In een straal van 50 meter rond de kerk liggen brokstukken. De brandweer onderzoekt of daarin asbest zit, dat in de toren was verwerkt.

Rookoverlast
De brand veroorzaakt veel rookoverlast. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. De omgeving is afgezet. In een school in de Langestraat in Hoek is een opvangplaats ingericht. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.

Dierbare plek
Voor veel mensen is de kerk een dierbare plek waar ze in het huwelijk mochten treden, kinderen gedoopt mochten worden en elke zondag mochten zitten. "Mensen zijn hier gedoopt en getrouwd. Dit is een stuk van hun levensgeschiedenis.", zegt voorganger van de kerk Arie van der Maas tegen het NOS

Bron: ANP
Foto: NOS 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons