Kerk in Actie steunt tweede Palestijns project

"Ik hoop dat we de strijdbijl kunnen begraven"

in Christelijk Nieuws

Kerk in Actie gaat een tweede project van Palestijnse christenen steunen. Naast Sabeel gaat de diaconale tak van de Protestantse Kerk nu ook het project Seeds of Hope in Jeruzalem steunen.

De Palestijnse organisatie Sabeel ligt al drie jaar onder vuur. De leiding van de Protestantse Kerk ontving een oproep voorzien van tweeduizend handtekeningen om de relatie met de Palestijnse organisatie te beëindigen. De actie was opgezet door het Platform Appèl Kerk en Israël, een particulier initiatief van protestantse kerkleden. Sabeel zou volgens hen de speciale positie van Israël in het plan van God niet erkennen. Dit strijdt tegen de grondslag van de Protestantse kerk. De Protestantse Kerk bleek echter niet te willen breken met Sabeel. Daarom is gezocht naar een tweede Palestijnse organisatie om te steunen.
 
Seeds of Hope
Het Palestijnse Seeds of Hope erkent de positie van Israël wel. Sinds 2006 probeert oprichter Tass Saada met het project verzoening tussen Jood en Arabier te bewerkstellen. Voorheen was Saada moslim, die joden haatte en zelfs doodde. In Verenigde Staten werd hij na een bijzondere geloofservaring christen.
 
Feije Duim van Kerk in Actie zegt tegen het ND blij te zijn met de doorbraak. “Ik hoop dat we de strijdbijl kunnen begraven. Niet alles zal verholpen zijn, maar dit is een belangrijke stap. Ondanks verschil van mening kunnen we samen belangrijk werk verzetten.”
 
Bronnen: Nederlands Dagblad, Het goede leven

Foto: Oxfam Italia, via Flickr.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons