Kees van der Staaij (SGP) bezorgt post in Nigeria

Met koffer vol bemoedigende kaartjes naar vervolgde christenen

in Christelijk Nieuws

Op 16 december deed Kees een oproepje op zijn Facebook-pagina. "Doe mee en bemoedig de vervolgde christenen. Schrijf een kaartje!" De reacties waren overweldigend.

10 december j.l. was het de 'Dag van de Mensenrechten'. Voor de SGP reden om minister Koenders van buitenlandse Zaken een notitie aan te bieden over christenvervolging. Één van de sprekers en aanbieders was Joseph, een gevluchte Christen uit Noord-Korea.

Kees van der Staaij bedacht vervolgens spontaan een actie: 'Bemoedig vervolgde christenen met een persoonlijke kaart'.

Op zijn Facebookpagina schreef hij:

Beste mensen,

Normaal staan hier berichten over wat de SGP doet, maar nu heb ik een verzoekje aan jullie.
In het Kerstreces hoop ik naar Nigeria te gaan vanwege de christenvervolging daar. In de hoofdstad zijn er eerst gesprekken met politiek leiders en kerkleiders. Daarna voert de reis naar noordelijker gebied, om te spreken met christenen die getroffen worden door de terreur van Boko Haram.

Wat is het verdriet vaak groot! Als je dochter ontvoerd is als seksslavin, of je je echtgenoot vermoord hebt zien worden. Maar we zullen ook volwassenen en kinderen in ziekenhuizen bezoeken. We willen hen bemoedigen: er wordt aan jullie gedacht!

Wil je daarin helpen? We geven graag ook jullie bemoedigingen door. Als je een kaartje, briefje, (gezins)foto of tekening met een mooie tekst wilt meegeven, stellen we dat op prijs.
De teksten moeten in het Engels zijn, en de kaartjes liefst niet te zwaar qua gewicht.

De reacties waren overweldigend. Op zaterdag schrijft Kees op zijn Facebookpagina:

Beste Facebookvrienden,

Nooit had ik durven denken dat één klein berichtje hier zoveel zou losmaken. Door al jullie kaarten hebben we samen de krant gehaald (RD).
Na de vijfhonderdste kaart zijn we gestopt met tellen, het was veel post. Maar ik verzeker jullie: alle gestuurde bemoedigingen gaan mee maandag! Bedankt!

Maandag 5 januari hoopt Kees naar Nigeria af te reizen en de kaarten uit te delen.

Foto's: Facebookpagina Kees van der Staaij

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons