Kaartenactie 'Kerstfeest op de Dam' groot succes

Duizenden kaartjes door kijkers verstuurd

in Geloven

De Dam in Amsterdam was ook dit jaar op kerstavond het toneel van een spetterend muziekspektakel. Diverse artiesten vertolkten het kerstverhaal en bezochten projecten van het Leger des Heils.

Het muziekevenement werd woensdagavond 24 december uitgezonden door de EO. Carolina Dijkhuizen, Antje Montero, Jamai en Thomas Berge vertolkten het kerstverhaal aan de hand van klassieke en moderne liederen. Daarnaast lieten zij hun hart spreken door ieder een project van het Leger des Heils te bezoeken. Dit leverde indrukwekkende ontmoetingen op.

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om via het second screen live mee te zingen tijdens de uitzending. Daarnaast konden kijkers via de app een kerstkaart met bemoediging sturen naar de cliënten van het Leger des Heils die in de uitzending voorkwamen. Hier is massaal gebruik van gemaakt.

Zesduizendzevenhonderdachttien kaartjes zijn door de kijkers verzonden naar Willem, Michael, Phileine, Jolanda en Klaas. Zij stonden centraal in de uitzending van Kersteest op de Dam.

Op de Facebookpagina van het Leger des Heils staan dankbare reacties. "Hier liggen ze op het kantoor van het Leger, klaar om te worden bezorgd! DANK JULLIE WEL VOOR HET MEDELEVEN!
We zijn zo blij met al die kaarten van jullie! Er staan ook zoveel lieve bemoedigingen op; nogmaals hartelijk dank!"

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons