Jim Parsons speelt God

“Grappig als het scheppingsverhaal wordt vertelt door een Big Bang Theory acteur”

in Geloven

De Amerikaanse acteur Jim Parsons gaat de rol van God vertolken in het toneelstuk An Act of God. De producenten van het stuk hebben dit donderdag bekend gemaakt.

De acteur, bekend van de Big Bang Theory, is gekozen vanwege zijn komisch talent en het feit dat hij speelt in een komische televisieserie. “Ik heb voor Jim gekozen, omdat ik geniet van de ironie om het echte verhaal van de schepping te laten vertellen door een ster van de Big Bang Theory. En hij is grappig.” Dit zegt David Javerbaum, de auteur van het boek The Last Testament: A Memoir by God, waarop het toneelstuk is gebaseerd. Auteur David Javerbaum kreeg eerder een Emmy voor zijn werk als schrijver en producer van ‘The Daily Show’, aldus Variety

Vanaf eind mei is An Act of God te zien in de theaterwijk Broadway in New York. Eerder speelde Persons al in The Normal Heart, een stuk dat zich afspeelt in de jaren 80 en gaat over aids en hiv in New York. 

Foto: Kristin Dos Santos

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons