“Ik viel en schreeuwde, maar werd opgevangen”

Willemien Schouten is tijdens de geboorte haar dochtertje verloren

in Mediatips

Willemien Schouten heeft een zware tijd achter de rug. Haar dochtertje Hanna is tijdens de geboorte in 2008 overleden. Dit heeft een enorme impact gehad op haar geloofsleven. Haar geloof uit ze nu in het maken van schilderijen.

Willemien gelooft al een tijdje in God. Toch had ze nog nooit heel sterk zijn liefde ervaren, tot het moment kwam dat Hanna ter wereld moest komen. “Toen ik hoorde dat het hartje niet meer klopte, was dat heel heftig. Ik hoorde mezelf schreeuwen en opeens waren er twee armen die me beetpakten.” De kunstenares ervaarde op dat moment hoe ver de liefde van God kan gaan. “Vanaf dat moment wist ik: met U kan ik dit aan.”

Ik voel me gedragen
“We gaan ieder jaar naar Hanna’s grafje. Ik was rond die tijd erg verdrietig, ik wilde geen kind meer. Toch begon het rond mijn veertigste weer te kriebelen. Ik heb gebeden en gebeden. Toen kwam er een gezond jongetje: Jonathan.” Met de komst van Jonathan, ervaart Willemien meer dan ooit hoe God zijn liefde laat merken in haar leven. “Je kan verscheurd zijn van verdriet, maar tegelijkertijd de liefde ervaren die je nog nooit hebt ervaren.”

Het is een cadeau
Die liefde van God ervaart de kunstenares als een cadeau."Toen Hanna overleed was ik al best wel op de goede weg in mijn relatie met God." Maar wat daarna gebeurde had ze nog nooit meegemaakt. “De dagen na het overlijden, hebben mijn leven echt veranderd. Het geloof is nu veel dichterbij dan dat het daarvoor was. Het voelt nu natuurlijker om hem overal bij te betrekken."

Ik ga haar zien
Willemien verheugt zich op de ontmoeting met Hanna, in de hemel. “Ik ga haar zien en daar verheug ik me op. We hebben vier kinderen en één daarvan zit niet hier maar die gaan we zien.”

Willemien Schouten is woensdag 13 januari te zien bij Geloof en een Hoop Liefde om 17:10 op NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons