“God heeft zich aan me geopenbaard”

Melvin Kabelefodi is lid van de muziekgroep Hiphoop

in Mediatips

Melvin was als puber veel op straat te vinden. Binnen de muren van de kerk zag hij alleen de regels en daardoor voelde hij zich beperkt. “Er was geen persoonlijke band met God, ik dacht dat het geloof alleen uit regels bestond.” Melvins moeder maakte zich zorgen en stuurde haar zoon naar familie op Aruba. Daar ontdekte hij God.

“Op Aruba ben ik vier jaar gebleven. Ik ben daar weer naar school gegaan, waar ik voor God heb gekozen.” Toen Melvin terugkwam uit Aruba, was het eerste wat hij deed zijn vriend Jeremiah bellen. Toen hij hem belde, zei hij aan de telefoon: “Jezus komt spoedig”. Hij weet nu zelf niet waarom juist deze zin zijn mond ontsnapte. De twee jongens spraken samen af en vertelde elkaar waarom ze voor God hebben gekozen. “We zijn toen samen gaan bidden.” 

God heeft zich geopenbaard
Melvin en Jeremiah vertelde elkaar dat ze hun leven opnieuw wilden beginnen, maar nu mèt God. “God heeft zichzelf geopenbaard. Hij is een God van liefde, niet van regels maar wel een God van orde.” Toen God zich had geopenbaard besloten de jongens iets te doen met de boodschap die God aan hen had gegeven.

Hip is de stijl, Hoop is de movement
“Ik wilde een platform oprichten voor positieve muziek. Een platform voor iedereen.” Dit platform werd Hiphoop. Met Hiphoop maken Melvin en zijn drie vrienden christelijke muziek. Hun inspiratie halen ze uit de dingen die ze hebben meegemaakt maar vooral uit de Bijbel. “Ik denk dat veel mensen die de Bijbelteksten horen, ze herkennen als gevoelens die ze hebben in hun eigen leven.” Behalve een groep is Hiphoop ook een stichting. De leden van Hiphoop willen fungeren als rolmodel voor jongeren. Zo helpen ze onder begeleiding kinderen en jongeren met het ontwikkelen van een eigen identiteit met behulp van kunst en muziek.

Donderdag 8 januari zijn Melvin en stichting Hiphoop te zien bij Geloof en een Hoop Liefde om 17:10 op NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons