GKv & NGK hebben elkaar gevonden

In 53 gemeenten werken de lokale kerken samen

in Christelijk Nieuws

In drie jaar tijd is het aantal lokale GKv en NGK gemeenten dat samenwerkt verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers gepubliceerd in het eerste nummer van het nieuwe kerkblad ‘OnderWeg’.

In totaal zijn er in Nederland zo’n 90 Nederlands Gereformeerde Kerken en 275 Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Volgens het blad, dat een fusie is van het vrijgemaakte tijdschrift ‘De Reformatie’ en het Nederlands-Gereformeerde magazine ‘Opbouw’, hebben in 53 gemeenten de lokale kerken elkaar gevonden voor enige vorm van samenwerking. Dit aantal is dus het dubbele van de 25 samenwerkende kerken in 2011.
 
Zes kerken zijn op weg naar een gezamenlijke gemeente, 23 gemeenten erkennen elkaar als kerk van Christus. Dit betekent dat de dominees in elkaars kerken mogen preken en de gemeenten samen het avondmaal vieren. Dertien kerken denken nog na over wederzijdse erkenning en acht gemeenten werken samen zonder officiële toenadering.

Bronnen: Nederlands Dagblad, Cvandaag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons