George Perdikis: eerst Newsboys, nu atheïst

Mede-oprichter Newsboys openhartig over zijn zoektocht

in Christelijk Nieuws

Rock-artiest George Perdikis maakte in 2007 bekend dat hij atheïst is geworden. Nu legt hij in een blog op Patheos.com uit waarom. Ook uit hij kritiek op zijn bandgenoten en collega’s uit de christelijke muziekscene.

Allereerst maakt Perdikis duidelijk dat hij de muziek altijd belangrijker heeft gevonden dan de christelijke identiteit van de band. Met name de ouders van bandgenoot Peter hamerden erop dat de jongens christelijke muziek maakten. Perdikis voelt zich ongemakkelijk bij de regels die veel christenen elkaar opleggen, bijvoorbeeld over het luisteren naar seculiere muziek.

“Het enige wat ik wilde was het maken en spelen van rock ‘n’ roll. En toch draaide de meeste aandacht die ik kreeg om hoe goed ik de onmogelijke normen van religie kon handhaven. Ik wilde dat mijn leven afgemeten werd aan mijn muziek, niet aan mijn vermogen om verleiding te weerstaan”, vertelt hij in zijn blog.

Toen Perdikis in 1990 de band verliet, begon hij aan een spirituele zoektocht. Via kosmologie en menselijke psychologie werd hij uiteindelijk atheïst. Hij kijkt met veel negatieve gevoelens terug op zijn leven in de christelijke muziekscene. “Die zit vol met mensen die zich gedragen alsof ze een directe hotline hebben met een God die hen de antwoorden tot het universum geeft”, constateert Perdikis. “Er lijkt meer ego en narcisme onder christelijke muzikanten te zijn dan onder hun seculiere tegenhangers.” Hiermee doelt Perdikis ook op zijn voormalige bandgenoten. “De Newsboys zijn niet zo heilig als ze overkomen.”

Foto: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons