Gebed voor vermiste vissers

“Een gebeurtenis als deze trekt diepe sporen in de Urker gemeenschap”

in Geloven

Hein Korving, predikant van de christelijke gereformeerde kerk Maranatha, roept mensen op om te bidden voor de bemanning van de vermiste kotter. Woensdagmiddag werd voor het laatst iets van het Urkse visserschip, de Z-85 Morgenster, vernomen. Inmiddels zijn twee lichamen gevonden en zijn er nog altijd twee mensen vermist.

Twee lichamen werden door een Franse en Engelse reddingsboot uit het Kanaal gehaald. Het zou gaan om de lichamen van een 45-jarige man uit Urk en een 64-jarige Belg. Van een 29-jarige Nederlander en een 48-jarige Portugees ontbreekt nog elk spoor. Inmiddels heeft de zoektocht naar de vissers zich verplaatst naar het oosten, omdat er gisteren niets is aangetroffen in het oorspronkelijke zoekgebied.

Oproep tot gebed
De gemeente Urk roept op tot gebed. De predikant zegt dat de vermissing veel losmaakt in de Urker gemeenschap. Volgens hem roept het een herbeleving van verdriet op omdat veel Urkers iets vergelijkbaars hebben meegemaakt: “Een gebeurtenis als deze trekt diepe sporen in de Urker gemeenschap.”

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons