EO zal kerkdienst Week van Gebed uitzenden

Week van Gebed in het teken van "Dorst?"

in Christelijk Nieuws

“Dorst?” is dit jaar het thema van de ‘Week van Gebed’. Deze gebedsweek wordt van 18 tot en met 25 januari gehouden overal ter wereld. De week zal in het kader staan van de eenheid van de christenen. De EO zal op zondag 18 januari 2015 een kerkdienst uitzenden.

Dit jaar staat tijdens de Week van Gebed het verhaal van de Samaritaanse vrouw uit Johannes 4 centraal. Tijdens de bijbelweek wordt het verhaal uit Johannes uitvoering bestudeert. In Johannes 4 maakt de vrouw bij de waterput kennis met Jezus en voert ze een belangrijk gesprek. Het doel van het bespreken van dit Bijbelverhaal is om mensen uit te dagen te kijken of na te denken over een actief geestelijk leven.

Jaarlijks wereldwijd gebed
De week van Gebed vindt jaarlijks plaats in landen over de hele wereld. Kerken en groepen kunnen meedoen met dit initiatief. Veel kerken zijn elke dag open om te bidden voor de eenheid van de christenen. De Evangelische Alliantie en de Raad van Kerken verzorgen de materialen, die bestaan uit gebedsboekjes en meditatie- en gebedspunten voor volwassenen, tieners en kinderen.

Kerkdienst
De kerkdienst zal op 18 januari 2015 uitgezonden worden. De dienst is om 10.00 uur te zien bij de EO op NPO 2. De opname vindt plaats om 10.00 uur op zondag 11 januari in de Noorderkerk in Amsterdam. De band Sela zal medewerking verlenen en Ds. Paul Visser zal voorgaan.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons