Eindhovenaren verontwaardigd over ‘bedelbrief’ parochie

Pastoor Wilmink: “De bedoelingen waren goed”

in Christelijk Nieuws

Duizenden Eindhovenaren kregen deze week een brief op de mat met de beste wensen van de parochie en het verzoek honderd euro over te maken voor de actie Kerkbalans. Óók niet kerkleden ontvingen deze ‘bedelbrief’, meldt het ND.

De opbrengsten voor de kerken in Nederland lopen steeds verder terug. Kerkbalans is de jaarlijkse campagne waarmee de Rooms-Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk geld inzamelen onder hun parochianen en gemeenteleden.
 
In het geval van Eindhoven bleken niet alle geadresseerden een band met de parochie te hebben, dus zorgde de brief voor veel verontwaardigde reacties.  Volgens pastoor René Wilmink waren de bedoelingen goed.
 
Vervelend
De gegevens zijn afkomstig van de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie, die gekoppeld is aan de gemeentelijke basisadministratie. Dat mensen die niets met de kerk hebben toch een ‘bedelbrief’ kregen, komt volgens Wilmink wellicht doordat hun ouders als kind wel gedoopt zijn. “Het is vervelend voor de mensen en voor de parochie,” zegt de pastoor. Maar met een simpel telefoontje kun je je naam uit het systeem laten verwijderen, geeft hij aan. Inmiddels hebben tientallen mensen al gebeld.
 
Lees meer op ND.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons