Duizenden mannen en tieners op 4e Musketier-event

‘Het doel van deze dag is mannen aan de voet van het kruis brengen’

in Mediatips

Zo'n zesduizend mannen en vijfhonderd tieners kwamen zaterdag naar de IJsselhallen in Zwolle om bij het jaarlijkse event van mannenbeweging ‘De 4e Musketier’ te zijn. Dit jaar konden mannen voor het eerst hun tienerzoons meenemen. Zo meldt het Nederlands Dagblad.

In het ochtendprogramma sprak Henk Stoorvogel over de dingen die een man van God kunnen afhouden en nodigt hen uit naar het grote houten kruis voor in de zaal te komen. 'Het doel van vandaag is mannen aan de voet van het kruis brengen. Daarna is er alle reden om de rest van de dag te vieren', vertelt directeur Wim Hoddenbagh. Het programma bestaat niet alleen uit problemen. Later op de dag komen ook de thema's gerechtigheid en geestelijk vaderschap aan de orde.
 
De tieners hadden ’s middags hun eigen programma. De vijfhonderd tieners werden opgedeeld in vier 'tribes'. Als inwijdingsritueel moest elke groep zo snel mogelijk over een grote container klimmen. Wanneer dat gelukt was, werden ze door de aanwezige vrijwilligers ingepeperd met krijt.
 
Lees het hele artikel en de gesprekken met bezoekers op ND.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons