Christenen in Aleppo kritisch op het Westen

Angst voor de opmars van IS neemt toe

in Christelijk Nieuws

Antoine Audo is de katholieke aarstbisschop van Aleppo, de grootste stad van Syrië. Hij heeft zich kritisch geuit op het Westen, omdat hij vindt dat er te laat is gereageerd op de opmars van IS in Syrië en Irak. De aartsbisschop krijgt hierin bijval van de Chaldeeuwse hulpbisschop Schlemon Warduni van Bagdad.

“Een sneller optreden had belet dat de jihadisten een dergelijke opmars zouden maken”, lieten beide mannen weten tijdens een overleg van Caritas Internationalis in Rome. Gesproken wordt van een catastrofe voor christenen in Irak, sinds de val van Mosul. Christenen in Aleppo zijn bang dat ze het volgende doelwit zijn, meldt Kerknet.

“Officieel vraagt de Kerk dat christenen hun thuis niet verlaten”, zegt Aartsbisschop Antoine Audo. “Maar persoonlijk kan ik niemand verplichten ter plaatse te blijven. De helft van de christenen is nu al Syrië uitgevlucht.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons