Christelijke surfers redden moeder en tieners

“Als jullie niet waren gekomen, was ik verdronken”

in Christelijk Nieuws

Een moeder en haar twee zoons van dertien en achttien zijn op Eerste Kerstdag gered van de verdrinkingsdood in Nieuw-Zeeland door een groep christelijke surfers. “Ze waren uitgeput en ver afgedreven. Het was behoorlijk eng.”

De surfers zijn allemaal lid van de North Shore Christian Surfers Group. Op Eerste Kerstdag bevonden de vijf surfers zich op Bethells Beach, een strand in het noorden van Nieuw-Zeeland. Ze werden gealarmeerd door een andere strandganger.

In paniek
De surfers, Darren Celliers, Caleb Lemkus, Olly Mason, Lewis Mennie en Troy Duckworth zijn met hun surfplanken op het drietal afgegaan en hebben ze uit het water gehaald. “De jongen van 13 was volledig in paniek. We hebben in de eerste minuten vooral geprobeerd hem te kalmeren.” De surfers waren net op tijd. “Ze waren uitgeput en kwamen niet meer vooruit. Het was behoorlijk eng.”

Lichtpuntje
De reddingsactie van de groep surfers is een lichtpuntje in een rij van recente, vergelijkbare gebeurtenissen in Nieuw Zeeland waarbij verschillende mensen zijn overleden. 

Bron: The New Zealand Herald
Foto: Travis

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons