Bijbeltekst op taxi zorgt voor minder misdaad

“Zelfs een klein stukje van Gods woord maakt je blij”

in Geloven

Taxichauffeurs in de Filipijnse stad Tagbilaran zijn verplicht een Bijbeltekst aan te brengen op hun voertuig. Wie dit niet doet, raakt zijn vergunning kwijt. De meeste taxi’s op de Filippijnen zijn gemotoriseerde driewielers waar vier tot zeven mensen in kunnen.

Onlangs verklaarde woordvoerder Lucille Langunay tegen CBNNews dat de maatregel helpt. De campagne heeft volgens haar geleid tot sterkere familiebanden en minder criminaliteit. “Een Bijbelse boodschap helpt de vrede te bewaren in onze stad. Elke dag zien mensen de boodschappen staan op voertuigen. Wie zal dan nog aan misdaad denken na het zien van de Bijbelse boodschappen?”

Tagbilaran is de enige stad waar deze opmerkelijke wet van kracht is. Het zou gaan om zo’n 3000 voertuigen. Van tevoren moeten de taxichauffeurs wel eerst controleren of hun Bijbeltekst al op een andere taxi staat.

Dichter bij God komen
Samuel Belderol reikt taxivergunningen uit in het gemeentehuis. Hij zegt tegen Christian News: “We willen dat de wereld weet dat we een stad zijn die gelooft in God en deze Bijbelverzen helpen ons om dichter bij God te komen.”

“Het woord van God maakt je blij”
Buala Siongiex maakt de Bijbelverzen op de taxi’s. Ook hij is erg positief over de gevolgen van de teksten. “Zelf een klein stukje van het woord van God maakt je blij.”

Bron: Christian News
Foto: Daniel Horacio Agostini 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons