‘Bijbel in Gewone Taal voor jou’ voor basisscholen

'Bijbel in Gewone Taal' wordt speciaal voor kinderen uit de bovenbouw uitgebracht

in Geloven

Dit voorjaar verschijnt de 'Bijbel in Gewone Taal voor jou', een uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap in samenwerking met uitgeverij Kwintessens en uitgeverij Royal Jongbloed. Het is een aangepaste uitgave van de in oktober verschenen 'Bijbel in Gewone Taal', speciaal voor kinderen uit de bovenbouw van de bassischool.

De Bijbel is aangevuld met thema's en opdrachten en gaat in op thema’s die voor kinderen relevant zijn. Op veel basisscholen wordt regelmatig uit de Bijbel gelezen. Daarnaast wordt bij christelijke scholen vaak een bijbel als afscheidscadeau in groep 8 aan de leerlingen meegegeven. De 'Bijbel in Gewone Taal' maakt de Bijbel voor iedereen leesbaar en begrijpelijk.

Pesten, duurzaamheid en zorgdragen
De 'Bijbel in Gewone Taal voor jou' bevat naast de complete bijbelvertaling twintig themapagina’s over onder andere pesten, duurzaamheid en zorgdragen voor elkaar. Door vragen en zoekopdrachten ontdekken jonge lezers wat de Bijbel te zeggen heeft. 

Bijbelwetenschapper Roelien Smit werkte mee aan de themapagina's: "Per thema wordt een vraag of stelling neergezet. Elk thema wordt geïntroduceerd door een spannend verhaal van een kind. Vragen over het bijbelverhaal en concrete 'to do'-tips stimuleren kinderen om zelf uit de Bijbel te lezen."

Samenleesbijbel
Naast de 'Bijbel in Gewone Taal voor jou' voor scholen verschijnt dit najaar de 'Samenleesbijbel voor gezinnen'. De Samenleesbijbel is de complete 'Bijbel in Gewone Taal', aangevuld met 425 pagina's met achtergrondinformatie, gespreksvragen, doe-opdrachten en illustraties. Kinderen worden in drie routes door de Bijbel geleid. Ouders en kinderen worden zo uitgedaagd om samen de Bijbel te beleven. 

Bron: NBG & Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons