Bidden voor Israël en het volk van God

50.000 Franse joden vragen naar ‘alija’

in Christelijk Nieuws

De terreuraanslagen in Parijs vorige week, riepen sterke emoties op in Israël en zeker na de terreuractie op 15 januari in België is de dreiging groot. De joodse scholen in Brussel, Antwerpen en Amsterdam blijven vandaag dicht vanwege de angst voor terreuracties. Veel angst, en daarom een goed moment om te bidden voor Israël en het volk van God. Kerken maken dan ook in de Gebedsweek ruimte om hiervoor te bidden.

Bidden voor Israël en het volk van God staat vaak hoog op ons lijstje met gebedspunten. Helemaal nu de dreiging hoog is, is het belangrijk om Israël en het volk van God mee te nemen in het gebed. Verschillende kerken gaan volgende week bidden voor de vrede van Jeruzalem. Via de website Bidden Voor Nederland kunnen mensen zich aansluiten bij gebedsgroepen en gebedspunten doorgeven. Bidden voor de vrede van Jeruzalem komt meerdere malen voor. Bijvoorbeeld bij Tabernacle of the Nations, een gebedshuis in Amsterdam. Tijdens de gebedsweek bidden zij op dinsdag speciaal voor Israël en het Midden-Oosten.

Ook staan er gebeden voor Israël online die mensen kunnen gebruiken tijdens de Gebedsweek.

  • Bid om de vrede van Jeruzalem.
  • Bid voor Israëlische, Palestijnse en Arabische leiders, dat God hen wijsheid geeft en dat ze zullen zoeken wat de vrede dient.
  • Bid dat in het onderwijs aan Arabische kinderen en jongeren de staat Israël op de landkaartjes in schoolboeken zal komen.
  • Bid dat God het werk van bruggenbouwers zegent

50.000 Franse joden vroegen naar alija
Dat de angst van joden in Europa groot is, is al langer duidelijk.Het afgelopen jaar vroegen 50.000 joden naar alija. Dit betekent dat 50.000 Joden aan de Jewish Agency informatie hebben gevraagd over immigratie naar Israël. In 2013 waren dit er maar een paar per maand. “Dit is het eerste jaar dat er meer immigranten uit het vrije westen zijn”, aldus de voorzitter van de Jewish Agency.

Bron: NOS & Christenen voor Israël

Foto: Adi AlGhanem

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons