Betere omzet christelijke boekhandels dan algemene

Omzet ten opzichte van 2013 wel met -3,4 procent gedaald.

in Mediatips

De omzetcijfers van christelijke boekhandels blijven beter dan die van de algemene. Waar bij christelijke boekhandels de omzet uitkwam op -3,4 procent ten opzichte van vorig jaar, ging de omzet op de algemene markt met 7,9 procent naar beneden. Vorig jaar lag de boekenomzet van christelijke boekhandels nog in de plus met 1,25 procent.

BCB-directeur Els de Jong vertelt in Boekblad dat de christelijke boekhandel goed inspeelt op de bewuste keuze van de klant om lokaal te kopen. “Boekhandels zijn gegroeid in hun rol en slagen er steeds beter in hun klanten te bereiken”, aldus De Jong.

In november en december 2014 vond een piekperiode plaats, nadat in oktober de nieuwe editie van de Bijbel in Gewone Taal verschenen was. Bij de christelijke boekhandels was dit het best verkochte boek van 2014. Een andere piekperiode vond plaats rond Pinksteren, met de verschijning van de nieuwe Opwekkingsbundel.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons