50% Nederlanders is geregistreerd christen

Nederland meest religieus diverse land van Europa

in Christelijk Nieuws

Nederland is het meest religieus diverse land van Europa. Iets meer dan de helft van de bevolking staat geregistreerd als christen, zes procent is moslim en 42 procent hangt geen geloof aan. De overige geloven hebben minder dan één procent aanhangers. Dit meldt dagblad Trouw.

Ons land komt met 58% op een zeventiende plek in de wereldranglijst met veel verschillende geloven. Singapore, Taiwan en Vietnam staan op de eerste plek. In Singapore is 18 procent christen, 14 procent moslim, 5 procent hindoe en 34 procent boeddhistisch.

Uniformiteit

In Vaticaanstad en Marokko is er totaal geen diversiteit. 99 procent is daar christen en in Marokko is 99,9 procent moslim. Ook in Tokelau, een eilandje ten noorden van Samoa in de Stille Oceaan, is 99,8 procent christen. Het land waar de meeste mensen niet geloven is Tsjechië, 76,4 procent  staat niet geregistreerd als gelovige.

Om de landen met elkaar te vergelijken werden de verschillende stromingen binnen een geloof op een hoop gegooid. Verder onderscheiden de onderzoekers de term ‘volksgeloof’, lokale religieuze gebruiken die niet in de lijst van erkende religies voorkomen.

Bron: Trouw

Foto: Ian Britton

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons