1 miljoen Bijbels verspreid door Servische krant

"Er ontstond een run op de boekjes"

in Geloven

In het dagblad ‘Alo’, één van de grootste kranten in Servië, verscheen het afgelopen half jaar iedere twee weken een bijbelgedeelte als bijlage. Op die manier werden in samenwerking met het Servisch Bijbelgenootschap 1 miljoen Bijbels verspreid.

Voor de prijs van acht kranten konden lezers de hele Bijbel verzamelen. Dit idee kwam van een marketing medewerker van het dagblad ‘Alo’ die bedacht om bijbelboekjes aan te bieden aan klanten. Zelf wist de marketeer weinig van de Bijbel en had hij nog nooit gehoord van het Servisch Bijbelgenootschap. Via de orthodoxe kerk kwam de marketeer in contact met mevrouw Mitic, één van de medewerkers van het bijbelgenootschap in Begrado.

Mitic: "Er ontstond een run op de boekjes. Mensen van alle leeftijden, jong en oud, wilden de boekjes bemachtigen. Ik hoor vaak dat mensen de hele Bijbel onbenaderbaar vinden, maar dat de kleinere boekjes makkelijker zijn om door te komen." Volgens de medewerker van het Bijbelgenootschap zijn mensen zeer gemotiveerd om binnen twee weken het boekje uit te lezen, zodat ze kunnen overstappen naar het volgende boek. "Ik vind het heel bemoedigend dat een seculiere krant open staat om de Bijbel te promoten en dat de resultaten voor zowel het bijbelgenootschap als de krant goed zijn."

Bron: Christelijk nieuws & CVandaag
Foto: Everjean

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons