Zero-tolerancebeleid voor vuurwerk op refoscholen

“Het minste wat we doen is hem of haar schorsen”

in Geloven

Geen enkel rotje wordt door de vingers gezien op refoscholen. De zes middelbare scholen stellen een zero-tolerancebeleid op. “Leerlingen die betrapt worden, krijgen straf. Zo nodig vindt er een verwijzing plaats naar de politie of bureau Halt”, aldus de Pieter Zandt Scholengemeenschap.

De zes refoscholen treden stevig op tegen vuurwerkgebruik. Dinsdag is er op de Pieter Zandt Scholengemeenschap een brief gestuurd naar alle ouders. Ook de andere scholen treden streng op. "Voor vuurwerkbezit zijn geen verzachtende omstandigheden", zegt H.P.W. Klaassen, voorzitter van het directieteam van het Van Lodenstein College.  "Het minste wat we doen is de leerling schorsen. Het is afhankelijk van de omstandigheden of we het incident doorgeven aan de politie."

Reboundplaatsing
De Jacobus Fruytier Scholengemeenschap kiest ervoor om de leerlingen te schorsen en dit soms te combineren met reboundplaatsing. Dit betekent dat een leerling voor een aantal dagen wordt geplaatst in een klas voor jongeren die door hun gedrag of onderwijsprestaties niet passen in het reguliere onderwijs.

Eén rotje of groot vuurwerk maakt verschil
Voor de Driestar en het Calvijn College gaat het om de veiligheid van de school. "Het maakt verschil of een leerling één rotje bij zich heeft, of dat een leerling grootschalig aan het afsteken is.” P.A. Zevenbergen, adjunct-directeur vwo bovenbouw van het Wartburg College, hoopt dat het strenge beleid zijn vruchten gaat afwerpen. "We moeten geen vuurwerk in de school hebben. Dat is levensgevaarlijk."

Bron: Reformatorisch Dagblad

Foto: Amani Hasan

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons