'Zelf' bijbellezen in groep 3

“Kinderen uit groep 3 willen zelf Bijbelverhalen kunnen lezen”

in Geloven

Kinderen die net kunnen lezen, kunnen nu ook de Bijbelverhalen van David en Jona lezen. En er volgen er meer. Kinderwerker en leerkracht Angelique Bos startte met een serie Bijbelse verhalen op groep drie-niveau. Dit meldt het Nederlands Dagblad (ND).

Het probleem dat Angelique Bos heeft met de kinderbijbel ligt hem in het feit dat de bijbel voorgelezen moet worden. “Kinderen uit groep drie kunnen net lezen, en willen dat daarom juist zo graag zelf doen. Er zijn genoeg boekjes te koop met een christelijke les erin, maar dat is toch iets anders dan een Bijbels verhaal.”
 
Om het Bijbelverhaal te herschrijven ging ze opzoek naar het centrale thema van het verhaal. “Bij David is dat ‘God zorgt voor ons’, bij Jona ‘God geeft mensen een nieuwe kans’.”
 
Lees het hele interview met Angelique Bos op ND.nl

Foto: GlobalPartnership for Education, via Flickr.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons