‘Wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van God’

Henk Keilman is ondernemer en heeft een boek 'intelligence of chaos' geschreven

in Mediatips

Ondernemer Henk Keilman weet het zeker: God bestaat. In zijn boek ‘intelligentie of chaos’ beschrijft hij zijn jarenlange zoektocht naar het bestaan van God. In het EO-radioprogramma Dit is de Dag vertelde hij over zijn boek.

Keilman was jarenlang op zoek naar bewijs voor Gods bestaan en dat heeft hij gevonden. De ondernemer was eerst een tijd atheïst, maar kan het bestaan van God niet langer ontkennen. “Het ontstaan van het heelal had niet per toeval kunnen gebeuren.” Keilmans zoektocht naar God is van nature ontstaan. “Ik was vanaf m’n dertiende al erg geïnteresseerd in natuurwetenschap en filosofie. Toen ben ik boeken gaan lezen over de Oosterse wijsbegeerte.“

Zeker weten
“Zeker weten is gebaseerd op datgeen wat ons voldoende zekerheid biedt”, luiden de woorden van de ondernemer. Hij weet nu zeker dat God bestaat door de bevindingen die hij heeft gedaan. “De afgelopen jaren heb ik veel ontwikkelingen gezien in de wetenschap. Om deze ontwikkeling kunnen we niet heen.” Keilman denkt dat andere wetenschappers nog moeite hebben met de waarheid dat God bestaat, omdat ze het nog ontkennen.

Leven heeft zin
“Het leven heeft weer zin, nu ik ervan overtuigd ben dat God bestaat. Het universum wordt geleid door een oneindige intelligentie waar wij een klein onderdeel van zijn. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar eigenlijk wist ik al dat God bestaat.” Na de conclusie die Keilman had getrokken, besloot hij God te volgen. “Mijn leven is niet fundamenteel veranderd”, reageert hij op de vraag wat de consequenties waren van zijn keuze.

Boek zoek?!
Ook al is Keilman er zeker van dat God bestaat, de Quote bericht dat zijn boek ‘intelligentie of chaos’ onvindbaar is. Tegen redacteuren heeft hij gezegd dat het boek alleen verkrijgbaar is via iTunes. 

Beluister hier het fragment met Henk Keilman van EO Dit is de Dag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons