Wereldraad: meer samenwerken tegen Ebola

'Instellingen moeten aanvullen bij de strijd tegen ebola'

in Christelijk Nieuws

Tijdens een bijeenkomst op initiatief van de Wereldraad van Kerken in het Oecumenisch Centrum in Genève werd benadrukt dat de kerken en internationale instellingen beter moeten samenwerken en elkaars competenties moeten aanvullen bij de strijd tegen ebola. Het overleg in Genève bracht afgevaardigden van de Wereldraad van Kerken, christelijke hulporganisaties en internationale instellingen als de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie, UNICEF, de Internationale Arbeidsorganisatie ILO samen.

De speciale VN-gezant voor ebola, David Nabarro, benadrukt dat de bijdrage van de kerken en hun organisaties essentieel is, omdat zij in rechtstreeks contact staan met de gemeenschappen. Ook de anglicaanse aartsbisschop Justin Welby noemt hun bijdrage onmisbaar: "Ebola treft rechtstreeks in het hart. Mensen worden besmet door diegenen die zij het meest liefhebben en waarover zij het meest rouwen. Het besmettingsgevaar is het grootst bij dierbaren die zijn gestorven."

De Noorse secretaris van de Wereldraad van Kerken, dr. Olav Tveit, zegt dat ebola zowel een medische als een gemeenschapscrisis is. "Vooral kinderen zijn kwetsbaar. Velen verloren hun ouders als gevolg van de ziekte."

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons